2016. május 24., kedd

Az igazi harc

"Az igazi harc az életben az ideák között folyik. A kisebbség küzd a többség ellen: az egyik oldalon az építő jellegű és kreatív, a másikon a romboló és negatív gondolatok állnak; a kreatív gondolatot egy ideál uralja, a passzívat a látszat. Mindkét oldalon tudósokat, írókat és közszereplőket találunk.
A kreatív oldalhoz tartoznak azok, akik laboratóriumokban, vagy mikroszkópok és távcsövek mellett töltik az idejüket, illetve az üzleti, a politikai és a tudományos élet képviselői. A negatív oldalon állnak azok, akik a törvény és a precedens tanulmányozásával töltik az idejüket, akik összetévesztik a teológiát a vallással, államférfiak, akik öszszetévesztik az erőszakot az igazságossággal, és azok a milliók, akik
inkább a hagyományok továbbélését támogatják, akik örökösen hátrafelé tekintgetnek, ahelyett, hogy előre néznének, akik csak a külvilágot látják, de semmit sem tudnak a belső világ létezéséről.
............
Amíg az emberek élettelennek és az emberiségtől idegennek tartják a Kozmikus erőt, addig a kiváltságosok osztálya viszonylag könnyen tud uralkodni az Isteni törvények szerint, minden társadalmi érzékenységtől fűtött tiltakozás ellenére is. A demokráciának tehát az az érdeke, hogy felemelje, felszabadítsa és isteni eredetűnek kiáltsa ki az emberi lelket, és ismerje fel, hogy minden erő belülről fakad. Hogy egyik ember sem erősebb a másiknál, csak ha szándékosan több erőt juttat magának. A régi rezsim azt akarta elhitetni velünk, hogy a törvény a törvényhozók fölött áll; ez annak a társadalmi bűntettnek a lényege, amelyet a mindenféle kiváltság, az emberi egyenlőtlenség és az Isteni kiválasztás fatalista tanának az intézményesítése jellemez.
Az Isteni Elme maga az Egyetemes Elme. Nem tesz kivételt; nincsenek kegyeltjei; nem cselekszik szeszélyből, dühből, féltékenységből vagy gyűlöletből; nem lehet hízelegni neki, nem lehet önmagunk sajnáltatásával vagy könyörgéssel rávenni, hogy lásson el bennünket mindazzal, ami szerintünk a boldogságunkhoz vagy akár a létezésünkhöz elengedhetetlenül szükséges. Az Isteni Elme nem tesz kivételt senki kedvéért sem, de ha az egyénnek sikerül megértenie és felismernie egységét ezzel az Egyetemes Elvvel, mégis kivételezett helyzetbe kerül, mert rátalál az egészség, a jólét és a hatalom forrására."
(Charles_F.Haanel-Mesterkulcsrendszer)

Szeretnéd elolvasni a könyvet?
Regisztrálj ingyenesen az online egyetemre és megkapod:
http://gabor1985.thevipteam.org/page/lead_capture3


Üdvözlettel:Stemler János
Tel: +36 70 334 6444
Skype: stemler1950

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése